למצרכים:
20 עלי גפן חלוטים 20 דקות במים (כשאין עלי גפן בשוק ניתן להשתמש בעלי גפן מוחמצים מהסופר ולהרתיח אותם פעמיים ואז לוותר על החליטה)
3 עגבניות בינוניות
1 בצל
צרור כוסברה גדול
צרור נענע גדול
6 שיני שום
כף גדושה סחוג ירוק
חצי כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק
1 כף פפריקה אדומה
1/4 כפית מלח לימון
2 כוסות אורז שטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
מעט מלח
להכנה:
1. במעבד מזון לשים את עלי הגפן החלוטים, כוסברה, נענע, שום, עגבניות ובצל ולהפעיל על פולסים קצרים – שהכול יהיה קצוץ קטן ולא יותר מכך.
2. להעביר לקערה גדולה ולהוסיף את שאר המצרכים למעט האורז (ריח משגעעעע).
3. לחמם בסיר גדול שטוח 3 כפות שמן. להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב 5 דקות.
4. להוסיף את תכולת הקערה לסיר האורז ולערבב.
5. להוסיף 4.5-5 כוסות מים רותחים ולבשל על אש קטנה עם סיר מכוסה עד שלא יהיו מים בסיר.
6. כשנגמרו המים בסיר לבדוק שהאורז רך דיו, אם צריך להוסיף עוד חצי כוס מים ולהמשיך לבשל.
7. להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה ואז…. לאכול!
טעים, מפתיע, גאוני!