למצרכים:
לירקות:
חצי כרובית מחולקת לפרחים
1 גזר חתוך לפרוסות וכל פרוסה חתוכה לשניים
1 בצל גדול פרוס לטבעות
1 מקל של סלרי פרוס לטבעות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1/2 כוס אפונה ירוקה (שמתי קפואה)
צרור של נענע (רק העלים)
3 כפות שמן
1/2 כפית כורכום, מלח, פלפל שחור, (לפי הטעם – בערך 2 כפיות מלח וכפית פלפל שחור), 1/2 כפית כמון, 1 כף סוכר, 1/2 כפית קינמון, 1/3 כפית הל
לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי (שטוף 3 פעמים ומסונן משאריות מים)
1 כוכב אניס
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון שטוח
2 מקלות ציפורן
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית זרעי כמון
1 כפית כורכום
מלח, פלפל (לפי הטעם)
3 כפות שמן
להכנת המנה:
1. להכין את כל הירקות לפי הוראות ההכנה ברשימת המצרכים המצויינת לעיל.
2. להכנת האורז:
אורז צהוב: בסיר שטוח וגדול לשים את השמן ולחמם אותו היטב. לשים את האניס, עלי הדפנה, מקל הקינמון ולטגן כמה שניות, להוסיף את שאר התבלינים ולערבב שלא ישרפו. זהירות הם מתחילים מעט לקפוץ. להוסיף 1 כוס אורז ולערבב היטב. לטגן דקה יחד עם התבלינים ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים. לערבב ולהביא לרתיחה. אחרי הרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
אורז לבן: בסיר קטן נפרד אחר, לשים 1 כף שמן, לחמם אותו היטב, להוסיף את כוס האורז שנותרה (לא מבושלת) לערבב היטב, לטגן יחד דקה ולהוסיף מעט מלח ו-2 כוסות מים רותחים. להביא לרתיחה, לכסות להנמיך את הגז ולבשל עד שבאורז יהיה מוכן.
כעת, יש לנו 2 סירי אורז. 1 לבן ואחד צהבהב. נמשיך הלאה עם המתכון.
3. להכנת הירקות:
במחבת גדולה לשים שמן ולחמם אותו היטב. לטגן בצל עד שקיפות. להוסיף את שאר הירקות (פרט לנענע) ולטגן תוך כדי ערבוב עד שיהיו מוכנים במידת אלדנטה (רכים מבחוץ ומעט קשים מבפנים). להוסיף את התבלינים הרשומים לעיל (במצרכים לירקות). לערבב הכל היטב. להוסיף את הנענע ולערבב.
4. לשפוך את הירקות המוכנים על האורז הצהוב. לא לערבב. לסגור את מכסה הסיר ולתת להכול להתקרר יחד.
5. לאחר שהכול התקרר, לערבב את האורז הצהוב והירקות שמעליו ולהוסיף את את האורז הלבן. לערבב הכל יחד בעזרת הידיים בעדינות רבה.
6. להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל עלי נענע טריים. מושלם!!!! ניתן לקשט מעל עם שקדים פרוסים קלויים או פיסטוקים קלויים.
*** על מנת לחמם את האורז על הגז, ניתן להוסיף חצי כס מים רותחים ולחמם תוך כדי ערבוב עדין.