למצרכים:
2 כוסות אורז
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
4.5 כוסות מים רותחים
מלח – לפי הטעם
שמן זית
מלח גס
להכנה:
1. להניח את קוביות החציל בתבנית על נייר אפיה. לבזוק מעל שמן זית ומלח גס ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שקוביות החציל מזהיבות.
2. לחמם 3 כפות שמן זית בסיר. להוסיף את האורז ולערבב כך שהשמן יצפה את כל גרגירי האורז. להוסיף את רסק העגבניות ולערבב. להוסיף את המים והמלח ולהביא לרתיחה.
3. להוסיף את קוביות החציל ולערבב בעדינות. לבשל על אש קטנה עד שכל הנוזלים נספגים והאורז מוכן ורך דיו.