מצרכים:
1/2 צרור של כוסברה
1/2 צרור של פטרוזיליה
1/2 צרור של נענע
זוקיני גדול חתוך לקוביות
2 גבעולי מנגולד – רק החלק הירוק
1/2 כוס אפונה ירוקה (סנפרוסט)
1 כוס פול (רק הגרעינים) חלוט רבע שעה במים רותחים
2 כוסות אורז
מלח
4 כוסות מים רותחים
6 כפות שמן זית
להכנה:
1. לקצוץ את כל העלים.
2. לחמם שמן זית בסיר שטוח וגדול. להוסיף את כל הירוקים למיניהם ולערבב עד שנפחם יקטן.
3. להוסיף את האורז ולערבב יחד.
4. להוסיף את המים הרותחים ומלח (לפי הטעם) ולהביא לרתיחה. להקטין את להבת הגז ולבשל מכוסה עד שלא יישארו מים בתבשיל.
5. לפני ההגשה להשאיר את הסיר מכוסה לעוד חצי שעה ורק אז – להגיש.
*** האורז יוצא אחד אחד. כמו שאני אוהבת. המנה טעימה על כל תוספת בשרית, עם יוגורט או סתם כך.