אלונה זוהר אלונה זוהר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
  • דף בית
  • אודות
  • אינדקס מתכונים
    • סלטים
    • מנות ראשונות
    • מנות עיקריות
    • תוספות
    • קינוחים
    • עוגות ועוגיות
    • מנות בצ'יק צ'ק
    • מנות גאוניות!
    • ללא גלוטן
    • צמחוני / טבעוני / בריא
    • חגים
  • מהתקשורת
  • מתכונים TV
  • צור קשר
ריזוטו פטריות מושלם!

ריזוטו פטריות מושלם!

23 באפריל 2019 15:38

להצלחה בטוחה של מנת הריזוטו יש מספר כללי בסיס פשוטים. המנה לא מורכבת והיא קלה להכנה (שוברת מיתוס):

1. להשתמש באורז עגול – מסוג ארבוריו. האורז דביק ומתאים לריזוטו. או לחילופין כל אורז עגול.

DSC_0636

2. להשתמש בגבינת פרמזן ושמן זית איכותיים.

3. את האורז לבשל לדרגת אל-דנטה (לא רך עד הסוף)

4. יש להכין ציר מבעוד מועד, אותו מוסיפים לריזוטו. כשאין לי ציר מוכן אני משתמשת במים רותחים+ציר עוף או אבקת מרק (כן כן לא לפחד…)

5. בריזוטו האיטלקי משתמשים גם ביין לבן. זה לא מופיע במתכון מכיוון שאני לא אוהבת בישול עם יין. את היין מוסיפים לירק אחרי טיגונו ומצמצמים את היין עד שיתאדה ורק אז מוסיפים את האורז והנוזל.

6. ריזוטו אוהב בחישה וטיפול בעת הכנתו. תקדישו לו חצי שעה ותקבלו מנה מפנקת ומופלאה לגמרי.

המצרכים: ל-4 מנות

4 פטריות פורטבלה קצוצות גס

6 פטריות שמפניון קצוצות גס

1 חב’ פטריות פורצ’יני מיובשות (20 ג’)

2 כוסות אורז עגול (מסוג ארבוריו)

6 כפות שמן זית

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

כ- 1.5 ל’ מ”ל ציר מרק

מלח – בערך כפית

להכנה:

1. בקנקנן של מד ליטר לשים 1 ליטר מים רותחים. להוסיף את הפטריות המיובשות וציר מרק/אבקת מרק – כ- 2 כפות ולערבב. להמתין רבע שעה.

2. לחמם שמן זית בסיר שטוח ולהוסיף את הפטריות הקצוצות גס.

3. להוסיף את האורז ולערבב יחד עם הפטריות עד שהאורז יבריק מהשמן שיכסה אותו.

4. להוסיף 1/4 מהנוזל (מהציר) ולערבב. לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם. כשנגמרו הנוזלים להוסיף שוב רבע נוזל כנ”ל לגבי שני הרבעים הנוספים.  כמובן שמוסיפים גם את הפטריות המיובשות תוך כדי.

האורז צריך להיות מוכן במידת עשייה אל דנטה – לא דייסתי!  רך מבחוץ ומעט נגיס מבפנים. המדד הכי טוב והכי נכון זה – לטעום את הריזוטו תוך כדי. אם יש צורך, להוסיף עוד נוזל/ציר. להוסיף את גבינת הפרמזן מגוררת ולערבב.

להעביר לצלחות הגשה, לדרג עוד פרמזן מעל ו……..בתיאבון

פורסם ב: אינדקס מתכונים, ארוחת ערב, חגים, מנות עיקריות, שבועות תגיות: אורבוריו, אורז, פורטבלה, פורצ'יני, פטריות, פרמזן, ריזוטו, ריזוטו פטריות, שמפניון
© כל הזכויות שמורות לאלונה זוהר
נבנה ע"י EyeWeb ניהול ושיווק דיגיטלי
גלילה לראש העמוד

הירשמו לעדכונים:

נרשמת בהצלחה לאתר, אהיה בקשר בקרוב!

ארעה שגיאה בנסיון השליחה, אנא נסה/י שנית

כל האינפורמציה שסיפקת, היא למטרת עדכונים ושמירה על קשר.
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס