לשכבה השחורה – הראשונה
1 כוס שוקולד צ’יפס מומס
200 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
1 כוס סילאן טבעי
3/4 כוס קמח
1/4 כוס קקאו
ווניל
לשכבה הלבנה – השנייה
450 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
1 אינסטנט פודינג ווניל
3 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
1/2 כוס קמח
לשכבת הקרם:
120 גרם שוקולד
120 גרם שמנת מתוקה
אופן הכנה:
לשכבה הראשונה:
- לשים בקערה את הביצים והסילאן ולערבב. להוסיף את החמאה המומסת, את השוקולד המומס ולערבב עד איחוד.
- להוסיף 3/4 כוס קמח לבן ורבע כוס קקאו (רצוי להכביר דרך מסננת). לערבב היטב
- להוסיף ווניל. לערבב היטב.
- לרסס תבנית בספריי שמן ולהעביר אליה את הבלילה.
- לאפות בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות.
לשכבה השנייה:
- לשים בקערה את הגבינה, השמנת, הביצים, 2 כפות סוכר, 3 שקיות סוכר ווניל, לערבב היטב בעזרת מטרפה.
- להוסיף את הקמח ואת האינסטנט פודינג ווניל. לערבב היטב.
- לשפוך את השכבה הראשונה על שכבת השוקולד (החצי אפויה), ליישר.
להמשיך לאפות את 2 השכבות ביחד בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן היטב למשך שלוש שעות לפחות.
לשכבת הקרם:
- לחמם את השמנת עם השוקולד במיקרו ולערבב עד המסה. לשפוך על העוגה וליישר.
- לחלק אותה לריבועים ולשמור בקירור